BPM Flash – Fiecare companie are procese

S-ar putea sa nu vedeti organizatia dvs. prin prisma proceselor de business, dar acest lucru nu schimba faptul ca procesele de business exista. Procesele pot fi foarte simple sau foarte complexe, scurte sau lungi, foarte flexibile sau foarte structurate, clare pentru toti angajatii sau tratate ca niste cutii negre magice, dar ele exista.

Descoperirea proceselor in cadrul companiei poate fi o initiativa independenta si dedicata sau ar putea fi un produs secundar al unui proiect (de exemplu implementarea ERP, lansarea unui nou produs, preluarea de catre o alta companie, reducerea costurilor pentru imbunatatirea satisfactiei clientului).

take_survey-esm (Click Romanian & English version)

Care este maturitatea organizatiei dvs. in ceea ce priveste gestionarea proceselor de afaceri

  1. Procese imprevizibile, slab controlate, in principal actiuni corective reactive
  2. Procese si grupuri de procese izolate definite pentru anumite arii functionale, in principal imbunatatiri reactive ale procesului
  3. Toate procesele sunt definite si bine cunoscute la toate nivelurile organizatiei, imbunatatiri proactive ale proceselor
  4. Conditia 3 + Toate procesele sunt masurate si controlate (inclusiv control statistic) folosing indicatori cheie de performanta selectati si derivati din obiectivele strategice ale companiei
  5. Conditia 4 + Accent pe imbunatatirea continua, cu actiuni proactive facilitate de lansarea unor proiecte pilot pentru implementarea unor idei inovative si a celor mai noi tehnologii

Pentru a ajuta managerii romani in aceasta calatorie, Ensight Management Consulting ofera mai mult decat serviciile sale – ofera o platforma de impartasire de cunostinte pentru cei interesati. Unul dintre elementele importante ale platformei este studiul nostru periodic privind managementul proceselor de afaceri (BPM). Vom lansa in scurt timp colectarea de date pentru editia a 4-a, si o sa va tinem la curent.

Dar am dorit sa facem mai mult. Credem ca nu trebuie sa asteptati 2-3 ani pentru ca un studiu sa va aduca aminte de importanta managementului proceselor intr-o organizatie moderna. Acesta este motivul pentru care lansam astazi un dialog continuu cu profesionistii din domeniul afacerilor prin intermediul unui schimb lunar de idei pe subiecte foarte specifice legate de managementul proceselor – BPM Flash.

In fiecare luna vom posta o intrebare pe un subiect de interes general din zona BPM. Vom colecta raspunsurile timp de o luna prin mai multe canale. Rezultatele vor fi prezentate lunar (in paralel cu lansarea urmatorului BPM Flash), insotite de concluzii si recomandari din experienta noastra vasta in proiecte de acest gen.

Eu cu ce ma aleg?

Cunostintele de BPM, pe care le primiti prin intermediul BPM Flash, sunt utile, dar va oferim sansa de a avea mai mult. Vom distribui in fiecare luna, catre un respondent BPM Flash, selectat aleatoriu, cate o copie in versiune tiparita a celor doua studii de actualitate:

  • Digital: Business Models in Danger? (fotografie disponibila aici)
  • Ultima editie a studiului nostru Business Process Management in Romania (un raport de 35 de pagini).

La fiecare 6 luni vom selecta un alt respondent norocos pentru a-i oferi una din cele doua carti prezentate mai jos, lucrari care au fost mult apreciate de catre cei interesati de BPM:

  • „Business Process Change” de Paul Harmon, editia a 3-a (mai multe despre aceasta carte aici)
  • „The Complete Business Process Handbook”, volumul 1, lucrarile colective ale celor mai apreciati autori BPM (mai multe despre aceasta carte aici)

Toate aceste carti le oferim ca recunostinta pentru ajutorul dvs. in promovarea importantei BPM astazi.

Cu prietenie,

Echipa Ensight

take_survey-esm (Click Romanian & English version)

(Regulament de campanie)