Concluziile preliminarii ale noului studiu BPM, prezentate in cadrul CCIFER

La finalul lunii mai, am lansat cea de-a patra editie a studiului Business Process Management (BPM), cu scopul de a masura evolutia companiilor din Romania in ceea ce priveste implementarea si controlul proceselor din organizatie.

Pana acum, au raspuns invitatiei noastre 45 de companii mari, medii si mici, care activeaza in diverse domenii de activitate (servicii financiare, productie, sanatate, constructii, agricultura, IT, retail, telecomunicatii, energie si utilitati etc.), in Romania. Astfel, avem deja o colectie de informatii pretioase.

Am avut ocazia sa prezentam rezultatele intermediare intr-un grup de specialisti BPM, in cadrul CCIFER – Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania, si sa avem o discutie constructiva pe baza lor.

Aspecte pozitive

Respondentii au reconfirmat impactul pozitiv al BPM asupra performantei companiilor in directia reducerii de costuri si cresterii competitivitatii produselor. De asemenea, a crescut interesul pentru managementul schimbarii, devenind din ce in ce mai clar ca eforturile de optimizare a proceselor trebuie sustinute de cultura organizationala.

O alta tendinta a mediului de business de luat in considerare este apelarea la consultanti externi. In calitatea de furnizor complet de solutii de BPM, aceasta concluzie preliminara ne confera incredere si suntem pregatiti sa le oferim companiilor un mix personalizat de instrumente si metodologii, adaptate nevoilor acestora.

Este loc de progres

Pe de alta parte, avansul nu este la fel de mare daca ne raportam la tendintele internationale. Conform rezultatelor preliminarii, nu foarte multi top manageri din Romania si-au asumat un angajament strategic major sau semnificativ in ceea ce priveste eforturile
sustinute de BPM.

Daca nu ati completat pana acum chestionarul, va invitam sa o faceti. Doar impreuna putem contura o perspectiva cat mai clara asupra felului in care este perceput si implementat managementul proceselor de afaceri, in Romania.

Invitatie la dialog

Cifrele finale vor fi cu siguranta foarte interesante si vi le vom dezvalui toamna aceasta, cand vom avea o imagine mai bogata. Ne-ar placea sa le discutam si sa extragem impreuna concluziile, precum si pasii urmatori pentru maturizarea mediului de afaceri. Noi suntem deschisi sa va prezentam ideile noastre.