visual

Investeste in oameni!

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”

Domeniul major de interventie 3.2 „Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”

Titlul proiectului: „Cresterea adaptabilitatii si competitivitatii angajatilor din industria romaneasca prin formare profesionala continua in domeniile TIC, transfer de noi tehnologii, protectia mediului si controlul poluarii”

Contract POSDRU/81/3.2/S/59925

„Cresterea adaptabilitatii si competitivitatii angajatilor din industria romaneasca prin formare profesionala continua in domeniile TIC, transfer de noi tehnologii, protectia mediului si controlul poluarii”

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Incepand cu data de 3 ianuarie 2011, SVASTA ICG srl, in parteneriat cu Ensight Management Consulting si Steinbeis-Transferzentrum Ost-West Kooperationen, implementeaza proiectul „Cresterea adaptabilitatii si competitivitatii angajatilor din industria romaneasca prin formare profesionala continua in domeniile TIC, transfer de noi tehnologii, protectia mediului si controlul poluarii” – INOVENTIV. Acest proiect presupune o investitie de 1,5 milioane de euro in dezvoltarea competentelor si cunostintelor managerilor din industria romaneasca.

1.100 de manageri de nivel mediu si de top din industria romaneasca vor beneficia de formarea profesionala continua in domeniile TIC, transfer de noi tehnologii, protectia mediului si controlul poluarii, pe parcursul celor 3 ani de implementare a proiectului.

Pentru a raspunde cat mai bine nevoilor grupului tinta, implementarea proiectului se va face conform urmatoarelor etape:

 • Analiza nevoilor de training a grupului tinta;
 • Adaptarea cursurilor oferite conform nevoilor identificate;
 • Livrarea cursurilor catre grupul tinta;
 • Diseminarea informatiilor cu privire la programul de formare profesionala continua si la rezultatele proiectului.

Participantii vor beneficia de:

 • Cunostinte superioare;
 • Acces la tehnologii noi si know-how european;
 • Abordare profesionala si unitara;
 • Transfer de cunostinte de la consultanti cu experienta in lucrul cu si in companii multinationale;
 • Abordarea practica a consultantilor nostri;
 • Training structurat cu exemplificari din industrie si jocuri de rol;
 • Transferul de competente, metode si instrumente de lucru;
 • Instruire activa.

Structura de baza a programului este:

A. Cursuri in domeniul IT:

 • 1. Strategie si buget IT – Curs practic de elaborare a strategiei si bugetului IT. Trateaza aspecte practice de aliniere a strategiei IT la cea de afacere si metode de calcul si monitorizare a beneficiilor;
 • 2. Performanta in IT prin project management – curs pentru managementul si monitorizarea efectiva si eficienta a resurselor umane si materiale in proiectele IT. Trateaza de asemenea identificarea si limitarea riscurilor specific proiectelor IT;
 • 3. Bune practici in organizarea departamentului de IT – Curs de implementare a celor mai bune practici de organizare a departamentului IT in scopul alinierii serviciilor IT la cerintele afacerii. Trateaza atat aspecte teoretice cat si implementarea lor in practica;
 • 4. Securitate IT – curs de identificare, analiza si management al riscurilor cu implementarea si monitorizarea unor masuri concrete de securitatea informatiilor cu referire la confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea datelor in format electronic.

B. Cursuri in domeniul transferului de noi tehnologii:

 • 1. Transfer tehnologic – principalele teme ale cursului sunt: motivele care fundamenteaza transferul tehnologic; surse de noi tehnologii; evaluarea si selectia proiectelor de inovare; identificarea furnizorilor de cercetare-dezvoltare; dezvoltarea si gestionarea de parteneriate in transferul de noi tehnologii; proceduri de transfer de noi tehnologii; proceduri de contractare; punerea in aplicare a noilor tehnologii; drepturi de proprietate intelectuala;
 • 2. Devii inovator – competentele dezvoltate de acest curs sunt: identificarea si analiza pietelor pentru produse inovatoare; avantajele inovarii; dezvoltarea de produse inovatoare; gestionarea proiectelor de inovare;
 • 3. Finantarea inovarii si a transferului tehnologic – principalele competente dobandite in urma acestui curs sunt: finantarea cercetarii-dezvoltarii din surse interne ale organizatiei; finantarea transferului de noi tehnologii din surse exterioare organizatiei; programe nationale si internationale de finantare a cercetariidezvoltarii si a transferului de noi tehnologii.

C. Cursuri in domeniu protectiei mediului si controlului poluarii:

 • 1. Prevenirea si controlul integrat al poluarii (IPPC ) in industrie – asigura actualizarea cunostintelor legislative la nivel european si national, cu privirea la directiva IPPC si normele de aplicare; masuri, tehnici si procedee specifice de aplicare a legislatiei in intreprinderile industriale; exemple de succes in UE; aplicatii;
 • 2. Good house keeping – cursul releva o serie de masuri care previn utilizarea ineficienta si pierderile de materii prime, reduc cantitatile de deseuri, asigura conservarea apei si economisirea energiei, previn accidentele si imbunatatesc procedurile si operatiunile organizatorice;
 • 3. Controlul emisiilor si eficientizarea consumurilor energetice – cuprinde informatii despre cadrul legislativ european si national cu privire la emisiile poluante; prezinta solutii pentru reducerea consumurilor energetice si eficientizarea fluxurilor tehnologice specifice; prezinta tehnologii care micsoreaza emisia gazelor cu efect de sera; aplicatii si metode utilizate cu succes in UE;
 • 4. Gestiunea deseurilor in intreprindere – curs ce asigura competentele necesare implementarii in intreprinderi a unor masuri organizatorice si tehnologice specific in vederea diminuarii cantitatilor de deseuri si a bunei gestionari a deseurilor rezultate; aplicatii practice si exemple.

Primele sesiuni de instruire se vor desfasura in perioada: octombrie – decembrie 2011. Proiectul va acoperi nevoile de training in domeniile TIC, transfer de tehnologii si protectia mediului si controlul poluarii ale managerilor din industria romaneasca, la nivel national. Cursurile vor fi acreditate CNFPA si participantii vor putea sustine in urma lor un scurt examen pentru obtinerea certificarii CNFPA.

SVASTA ICG este o firma de consultanta si training in management cu o prezenta de peste 17 ani pe piata romaneasca. Avand radacini in Transilvania, a lucrat in mod traditional pentru clienti din spatiul german si scandinav, dar si numerosi clienti romani. In timp a dezvoltat o capacitate de formare bazata pe competentele proprii. Filozofia firmei: instructorii nostri sunt practicieni in domeniul lor de activitate si continutul cursurilor de formare este adaptat celor mai noi metode internationale si contin elemente practice tipice pietei din Romania.

In ultimii 6 ani firma a fost un actor activ in domeniul protectiei mediului, avand posibilitatea colaborarii cu importante firme germane din acest domeniu, si a realizat mai multe evenimente specifice protectiei mediului si respectiv energiilor regenerabile.

La data de 1 octombrie 2010 a fost incheiata fuzionarea cu grupul de consultanta ICG Austria, devenind SVASTA ICG Romania. Astfel, la competentele SVASTA legate de project management, de achizitii publice, de controlling si management financiar se vor adauga competentele grupului in domeniile dezvoltarii si transformarii organizationale, managementului schimbarii, restructurarii si optimizarii proceselor interne.

Ensight Management Consulting a fost infiintata in anul 2000, iar in prezent este liderul local pe piata romaneasca de consultanta in management, raportat la cifra de afaceri, numarul si competentele echipei de consultanti. Ensight furnizeaza clientilor sai solutii de transformare a afacerii, care sunt construite pe competente multidisciplinare: strategie, operatiuni, financiar, resurse umane, tehnologie. Solutiile noastre integrate se bazeaza pe competente complementare (management, financiar, resurse umane, IT, achizitii, logistica, marketing si vanzari) si sunt concepute astfel incat sa raspunda celor mai importante provocari pe care le intampina companiile. Peste 500 de angajati din companii nationale si multinationale au beneficiat, pe baza unei analize a nevoilor de instruire, de modulele noastre de cursuri personalizate si sesiuni de consolidare a cunostintelor in domeniul tehnologiei informatiei.

Steinbeis-Transferzentrum Ost-West Kooperationen reprezinta o organizatie germana, lider mondial in transferul de noi tehnologii din sfera cercetarii in sfera aplicativa. O activitate-cheie a Steinbeis este reprezentata de promovarea de proiecte de cooperare intre Germania si tarile est-europene. Filozofia Steinbeis: orientarea spre piata, transferul de cunostinte si de tehnologie in cadrul intregii retele dezvoltata la nivel mondial prin intermediul celor peste 700 de companii regionale ale retelei – facilitarea pentru companii a accesului la cele mai recente descoperiri din domeniul cercetarii – extinderea permanenta a retelei de transfer – transferul ultimelor cunostinte de specialitate, adaptate la schimbarile de natura structurala ale pietelor – descentralizarea centrelor de transfer si functionarea in sistem de centre de profit.

Pentru mai multe informatii, contactati-ne:

Marius Stavarache
SVASTA ICG srl
Manager de Proiect
Tel: 0721.399.880
Fax: 021.315.25.66
E-mail: marius.stavarache@svasta-icg.ro

Andreea Enache
Ensight Management Consulting
Expert Comunicare
Tel: 0749.040.502
Fax: 031.405.54.67
E-mail: andreea.enache@ensight.ro

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Know. Transform. Perform.