Transformarea functiei IT

Pe 7 aprilie a.c., in cadrul evenimentului `Akademics`, Irina Rotaru, Senior Consultant in cadrul Ensight Management Consulting, a sustinut o prezentare in care a abordat principalele modele de management: `meritocratia feroce`, `fabrica de idei`, `in fiecare zi este sambata`, `democratia extrema`. Acestea au fost evidentiate prin exemple de companii de succes cum ar General Electric sau Google. Astfel, participantii au putut intelege mai bine aplicabilitatea si impactul asupra angajatilor a acestor modele de management.

Un alt punct din agenda prezentarii a fost noua paradigma din management: ROWE – Results-Only Work Environment, o abordare noua a dezvoltarii organizationale si managementului performantei. Promovat de compania Best Buy, din Statele Unite ale Americii, conceptul propune o idee diferita de coordonare a activitatii: fara program fix, fara intalniri la care prezenta este obligatorie, fara observatii din partea sefilor sau a colegilor in legatura cu felul in care angajatul isi petrece timpul. Impactul acestui model a fost foarte puternic: in cazul Best Buy, fluctuatia de personal voluntara a scazut de la 22% la 2 %, in timp ce fluctuatia de personal fortata (indepartarea celor neperformanti) a crescut cu 77 %. Aici puteti citi prezentarea sustinuta de Irina Rotaru.

Pe 10 aprilie, in cadrul aceluiasi eveniment, Mirela Popescu, Senior Consultant al Ensight Management Consulting a sustinut un workshop pe tema Managementului de proiect. La workshop au fost prezenti peste 20 de studenti care au invatat sa gestioneze proiecte prin intermediul exemplelor practice neconventionale: renovarea unei case. Aici puteti vedea prezentarea sustinuta de Mirela Popescu.

`Akademics` a avut loc in perioada 7 – 10 aprilie si a inclus patru conferinte si patru workshopuri. Fiecare zi a fost dedicata unui domeniu diferit: Business, Advertising, Diplomacy, Front page people. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Studentilor Economisti (ASER). Mai multe detalii se gasesc pe site-ul evenimentului: www.akademics.ro

Despre vorbitori:

Irina Rotaru este Senior Consultant in cadrul Ensight Management Consulting si are 9 ani de experienta in Change Management, in diverse industrii: media, industrie aerospatiala, productie de jucarii etc. Irina are, de asemenea, 4 ani de experienta in Project Management, timp in care a supervizat echipe din Europa, Canada si Statele Unite ale Americii.

Mirela Popescu este Senior Consultant al Ensight Management Consulting si are 8 ani de experinta in servicii IT si Project Management. Este certificata PMP (Project Manager Professional) de catre Project Management Institute (PMI). De-a lungul experientei sale a gestionat proiecte IT de mari dimensiuni in diferite industrii precum: banking, asigurari, telecomunicatii, administratie publica, manufacturing.